Skip to main content

Přijďte oslavit 290. výročí Korunovace

Napsal(a) 24.6.202224 srpna, 2022Aktuálně

V sobotu 25. a neděli 26. června oslavíme již dvěstědevadesáté výročí korunování mil. sochy P. Marie Svatohorské.

Program standardně nabídne sobotní večerní vigilii – mši svatou v 19.30, kterou celebruje P. David Horáček, CSsR. Zazní při ní Svaté Hoře věnovaná Missa Coronata Josefa Syrůčka v provedení Kolegia pro duchovní hudbu Klatovy pod vedením Víta Aschenbrennera. Následovat bude světelný průvod se zpěvem mariánských písní za doprovodu Astoria Brass vedené Jaroslavem Šimůnkem.

Hlavními body nedělního programu bude především hlavní mše svatá v 9.00 hodin v korunovačních kaplích, které bude předsedat P. Krzysztof Strzelczyk, CsSR. Vepřekův smíšený sbor, rozšířená Příbramská filharmonie a hosté pod vedením svatohorského regenschoriho Pavla Šmolíka při liturgii provedou Messe Solenelle Charlese Gounoda. I po této mši následuje průvod, tentokrát s milostnou sochou P. Marie Svatohorské.

Ve 14.00 hodin jsou pak všichni zájemci zváni na Nedělní varhanní půlhodinku, jejímž interpretem bude vzácný host, který k nám připutoval až z Francie. Varhaník Christophe Mantoux provede Francouzkou a německou barokní varhanní hudbu.

Plakát Korunovace stáhnete zde.

Plakát Nedělních varhanních půlhodinek zde.