Skip to main content

Další Malé filmové exercicie ve farním sále 25. 2. 2023

Napsal(a) 10.2.202317 února, 2023Aktuálně, Nepřehlédněte

svatohorské ma filmové exercicie

Srdečně Vás zveme na další svatohorské malé filmové exercicie pořádané v sobotu 25. února 2023 od 15:00 hod. ve farním sále (na „jedničce“ – vstup z ambitů) Svaté Hory. Jedná se o volné moderované povídání, naslouchání, diskusi a sdílení zkušeností v přátelské atmosféře podpořené malým občerstvením. Úvodem k tomu bude promítnut film:

Společnost mrtvých básníků

Není snadné vystoupit z davu a slyšet křičet svůj vlastní hlas! Začíná další školní rok a na chlapeckou akademii ve Vermontu přichází nový učitel John Keating (Robin Williams), aby zdejší studenty učil anglické literatuře. John praktikuje velmi nezvyklý způsob výuky, čímž si své studenty nejen získá, ale hlavně je naučí mnohem více, než by se mohli dočíst v knihách. Stane se jejich vzorem a oni se rozhodnou, že budou pokračovat v tradici Společnosti mrtvých básníků, které byl John dříve také členem. Nemají však tušení, jaké následky to může mít… Další z nenápadných filmových klenotů režiséra Petera Weira získal Oscara za scénář a obdržel další tři nominace za film, režii a nejlepší herecký výkon pro Robina Williamse. (Drama – 128 min USA, 1989)

Délka trvání akce je dána především zájmem a aktivitou přítomných (předpokládá se celkem i s promítáním max. 3 hod.). V místě jsou dostupné toalety.  Na akci je vstupné dobrovolné, není potřeba se přihlašovat předem. Počet účastníků je dán kapacitou místnosti. Setkání moderuje jáhen Pavel Švarc.

Změna vyhrazena.