Skip to main content

Přijďte oslavit 291. výročí Korunovace

Napsal(a) 5.6.202319 října, 2023Aktuálně

V sobotu 17. a neděli 18. června 2023 oslavíme již dvěstědevadesátéprvní výročí korunování mil. sochy P. Marie Svatohorské.

Program standardně nabídne sobotní večerní vigilii – mši svatou v 19.30, kterou celebruje biskup Karel Herbst. Následovat bude světelný průvod se zpěvem mariánských písní za doprovodu Astoria Brass vedené Jaroslavem Šimůnkem. Oproti předchozím oslavám výročí Korunovace se navíc můžete těšit na přednášku PhDr. Věry Smolové „O slavnosti Korunovace“ ve sklepení svaté Hory. Po ní je naplánovaná komentovaná prohlídka Svaté Hory. (na obé je nutná  rezervace předem na tel. č. 318 429 943)

Hlavními body nedělního programu bude především hlavní mše svatá v 9.00 hodin, celebrovat bude arcibiskup Jan Graubner. Vepřekův smíšený sbor, rozšířená Příbramská filharmonie a hosté pod vedením svatohorského regenschoriho Pavla Šmolíka při liturgii provedou Messe Solenelle Charlese Gounoda (spolufinancuje město Příbram). I po této mši následuje průvod, tentokrát s milostnou sochou P. Marie Svatohorské.

 

Ve 14.00 hodin jsou pak všichni zájemci zváni na Nedělní varhanní půlhodinku, jejímž interpretem bude Irena Chřibková.

V letošním roce jsou navíc ve městě rozmístěny výstavní panely s informacemi o historii i současnosti slavnosti Korunovace. Pro více informací navštivte stránky města – https://www.poznejpribram.cz/blog/clanek/korunovace.

Plakát Korunovace stáhnete zde.

Plakát Nedělních varhanních půlhodinek zde.