Skip to main content

V pátek 22. 9. 2023 budou uzavřené Svatohorské schody

Napsal(a) 21.9.202327 září, 2023Aktuálně
Svatohorské schody

Celý den v pátek 22. září 2023 budou uzavřené Svatohorské schody z důvodu přípravy akce „Svatohorské schody- 343 schodů pro tvořivost“.

Jste na ni srdečně zváni…

 

V sobotu 23. září se koná třetí ročník uměleckého happeningu Svatohorské schody s podtitulem 343 schodů pro tvořivost. K vidění budou fotografie, koláže, obrazy či sochy. Po cestě potkáte hudbu a možná i divadlo. (zdroj: KAHAN)

Tento den budete mít také unikátní příležitost prohlížet si Svatou Horu o něco déle než je běžně možné. Těšit se můžete na nevšední prohlídky s varhanním koncertem, dětský koutek či kvíz na téma Stereotypy.

PROGRAM Svaté Hory

13.00 Není [kaple jako kaple, není] chodba jako chodba: Unikátní krátká procházka umělou krápníkovou kaplí a svatohorskou obrazárnou zakončená ukázkou chórových varhan.

15.00
MAFIE = MAlé FIlmové Exercicie: Jedná se o volné moderované povídání, naslouchání, diskusi a sdílení zkušeností v přátelské atmosféře podpořené malým občerstvením. Úvodem k tomu bude promítnutí filmu Amélie z Montmartru.

19.00
Není [kaple jako kaple, není] chodba jako chodba: Unikátní krátká procházka umělou krápníkovou kaplí a svatohorskou obrazárnou zakončená ukázkou chórových varhan.

Celodenní program:

Stereotypy– Jako každé zvláštní prostředí je i to kostelní doprovázeno spoustou mylných představ – stereotypů – o tom, co se v kostele jak děje. Nejinak je tomu i s kněžími a řeholníky. Pokuste se na okruhu správně odpovědět na otázky. Možná při tom zjistíte, že spousta věcí kolem kněží, řeholníků a kostela je trochu jinak, než jste si mysleli…

 Výstavy v rohových kaplích

Dětský koutek ve svatohorské prodejně

Více na plakátku a na www.svatohorskeschody.cz.